Wasmandadvies

Een heupwasmand, opvouwbare wasmand, wasbox met deksel of toch een rechthoekige wastas? De oplossing voor het scheiden en sorteren van je vuile was is simpel: een goede wasmand! Maar wat is een goede wasmand en welke wasmand heb je nodig? Er zijn talloze prachtige wasmanden en wastassen te koop. Wasmanden zijn tegenwoordig alles behalve saai. Kies een wasmand die bij jouw gezinsgrootte en interieur past. Wanneer je bijvoorbeeld een moderne badkamer hebt, kijk dan eens naar de luxe wasmanden van geborsteld rvs. Maar heb je een landelijk of Scandinavisch interieur, dan zijn de  stoffen of houten manden echt iets voor jou. Ga bijvoorbeeld voor een duurzame Bamboe wasmand van Zeller of een trendy wastas met of zonder opdruk van bijvoorbeeld Quivio of Aquanova. Zoek op Wasmand.nl de perfecte was verzamelaar en word doorgestuurd naar de webshop die dat product voor de beste prijs aanbiedt. Zo makkelijk is het!

Hema WasmandWelk formaat wasmand?

Wasmanden zijn er in allerlei soorten en maten. De grootte van de wasmand is afhankelijk van het aantal mensen dat hem gebruikt en hoe vaak vaak er gewassen wordt. Voor een alleenstaande is een wasmand van 25-30 liter doorgaans groot genoeg. Maar woon je samen of heb je een klein gezin? Dan is een maatje groter aan te raden, ga in dat geval voor een wasmand van 50-70 liter. Voor (grote) gezinnen is het noodzakelijk om  een wasmand te kopen van minimaal van 100 liter of meer. Uiteraard kun je ook kiezen van voor 2 middelgrote wasmanden. Heb je moeite met het scheiden van wasgoed? Kijk dan eens naar een dubbele wasmand of wasverzamelaar met meerdere compartimenten. Deze wasboxen hebben meerdere vakken om het wasgoed in te verzamelen of zijn stapelbaar. Bij de stapelbare wasmanden kun je zowel via de voorkant als de bovenkant wasgoed toevoegen. Hierdoor kan je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Wasmand: Materiaalkeuze

Als je een wasmand wilt kopen dan is het verstandig om jezelf af te vragen. Aan wat voor eisen moet mijn nieuwe wasmand voldoen? Het materiaal bepaalt namelijk niet alleen de prijs maar ook in welke (natte) ruimte je de mand kunt gebruiken, het comfort van de wasmand en de levensduur. Kijk daarom bij aankoop altijd goed van welk materiaal de wasmand is gemaakt. Hieronder lees je de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende materiaalsoorten.

Blokker Wasmand

Kunststof wasmand

Een kunststof wasmand is gemakkelijk schoon te maken. Het materiaal is waterafstotend, zodat er zowel vuil als vochtig wasgoed mee kan worden verzameld. Bij plastic wasmanden is het wel belangrijk dat de mand luchtdoorlatend is en/of niet volledig wordt afgesloten door een deksel. Dit veroorzaakt niet alleen nare geurtjes, maar hierdoor kan er zelfs schimmelvorming ontstaan.

Stoffen wasmand

Stoffen wasmanden zijn licht en flexibel en kun je gemakkelijk verplaatsen naar de wasmachine of wasserette. Vaak zijn de wasmanden van textielstof ook wasbaar. Ze zien er gezellig uit en zijn verkrijgbaar met trendy opdrukken. De wastassen zijn echt eyecatchers en dus niet alleen geschikt voor het washok, maar kunnen ook goed in de woonkamer of slaapkamer worden geplaatst.

Roestvrijstalen wasmand

Als de wasmand in een vochtige badkamer staat, is roestvrij staal natuurlijk een voor de hand liggende materiaalkeuze. Het grote voordeel van RVS is dat het niet kan roesten en het geeft de wasmand een rijke uitstraling. Voor een goede ventilatie is het wel belangrijk dat RVS wasboxen zijn voorzien van  kleine luchtgaten.

Houten wasmand

Houten wasmanden zoals rotan of bamboe zijn niet alleen duurzaam. Bamboe is de snelst groeiende plant op de aarde maar het is ook een  stevig materiaal, wat de wasmanden erg stabiel maakt. Houten manden passen naadloos in een romantisch en of Scandinavisch interieur.

Online wasmanden kopen op Wasmand.nl

Op Wasmand.nl vind je de allerbeste wasmanden deals die op het internet te vinden zijn. Door nauw samen te werken met alle huishoudwinkels hebben wij het meeste complete aanbod op één plek. Vergelijk de kleur, materiaal en zelfs de grootte en word direct doorgestuurd naar de webshop die dat product voor de beste prijs aanbiedt. Waardoor jij maar vanaf één online plek hoeft te winkelen.